Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Уникални катерушки за котки
10 уникални катерушки за котки
13.05.2018

За никой не е тайна, че котките обичат да се катерят, да не говорим, че с отглеждането в апартамент, именно това катерене е едно от малкото физически упражнения, което им е останало (а физическите упражнения са от изключителна важност за здравето им). 

Ако си мислите да си вземете котка или ако вече имате такава и ви е писнало да продира пердетата, има лесно решение: подберете правилната комбинация от катерушки за котки и само наблюдавайте купона, който ще настъпи. 

10 уникални катерушки за котки

На пазара се предлагат различни видове катерушки за котки: някои доста стандартни, които обикновено бързо доскучават на тези пъргави домашни любимци; както и някои уникални, които ще превърнат дома ви в мечтания котешки увеселителен парк. Тази статия е за вторите. 

У дома

На първо място ще разгледаме интересни котешки катерушки за дома — все пак, повечето от нас живеят в апартаменти и нямат градини, но това не означава, че котките ни не заслужават да се забавляват, нали? 

1. Рафтчета за катерене

Не искате котката да се катери по вашите рафтове, пълни с ценни за вас вещи? Е, тогава и вземете специално рафтче за катерене за котки — и на нея ще и е по-забавно. Рафтчетата за катерене се предлагат в много разновидности и може да са по-ниски или  по-високи, както и да включват хамаци, висящи топки, хралупи и други. Котките ги обожават, а ако имате повече от една котка в дома си, смело изберете нещо по-голямо и комплексно. 

2. Библиотека, приспособена за котка

Библиотеките, които са специално приспособени, за да може хем вие да ги ползвате, хем вашата котка да се катери и забавлява, са добър вариант за по-малки жилища, където ви се струва немислимо да поберете още една котешка джаджа. Обикновено те са широки много-модулни шкафове с допълнителни отделения, които дават възможност на котката да се катери и промушва, та дори и да си поспива в някое ъгълче на библиотечката. Понякога рафтовете в тях са стъпаловидно наредени, което прави катеренето още по-лесно и приятно. 

3. Стена за катерене 

Стена за катеренеАко случайно ви е останала празна или почти празна стена в дома ви, добра идея е да я пргодите за катерене за котката или котките си. Добре направените стени са не само функционални, що се отнася осигуряване на упражнения за домашния ви любимец, но и интересни от дизайнерска гледна точка интериорни решения, които ще направят дома ви по-ваш. Ако я допълните и с мостчета, които минават над стаята, под тавана, възможо е котката ви да ви обяви за най-добрия стопанин на света. 

4. Лабиринт за котки на тавана

И като си говорим за тавани, ако нямате свободна стена, която да уползотворите, със сигурност имате поне един свободен таван — под “свободен” имаме предвид основно “без скъпи висящи осветителни тела”. 

5. Катерушка кула

Кулите, както можете да се досетите и от името им, са по-високи катерушки, които обикновено са обвити в коноп или друг вид материя, по която котките могат да се катерят, използвайки ноктите си. Това е специфично катерене, което за домашния ви любимец напомня катеренето по дърво, което му е така присъщо. На-често кулите имат и допълнителни аксесоари, като места за полягване, висящи играчки и други. Отново, ако имате повече от една котка, инвестирайте в по-голяма и стабилна кула. 

На двора

Ако все пак си имате двор, той вероятно вече е едно от любимите места на вашата котка, особено в мързеливите слънчеви следобеди, но тези безумно яки катерушки ще превърнат пространството в истинска експлозия от емоции. Не, не само за котката ви, и за вас самите: пригответе се да се смеете много и да снимате видеа с телефона си, защото Интернет си умира за клипчета на забавни котки. 

6. Катерушка мост между дърветата

Да си имаш мостове под тавана в супер, но да си имаш мостове между дърветата на двора: е, това вече е забавлението, което ще привлече всички котки в околията към вашият дом. Такива катерушки обикновено идват с различни модулни опции и вие сами можете да си изберете кое е най-подходящо за вас. Направени са така, че да са лесни за монтиране. За съжаление, обаче, все още не се срещат много в България: може да ги поръчате през любимия си зоо-магазин (свържете се с нас тук) или да поискате да ви ги изработят, което би било по-скъпия и трудоемък вариант. 

7. Лабиринт около къщата

Съществуват и интериорни лабиринти за котки, но те, разбира се, са много по-малки и семпли. Ако искате да предоставите на домашния си любимец наистина качествено забавление, по-добре монтирайте лабиринт в двора, около къщата си. 

Тези лабиринти представляват комплексна комбинация от модули, които дават възможност на котките да се катерят, промушват, скачат, драскат и даже полягват насред пътя (че за къде да бързаме?). Лесни са за монтиране и могат да бъдат пригодени за всеки тип и размер градина. 

8. Стълби за катерене до прозореца

Дори и без стълби, много вероятно е котката ви да скача през прозореца или да го използва като входна врата, но защо не улесните този процес? Стълбите за катерене до прозореца са не само забавни, но и гарантират известна безопасност. Точно както и останалите катерушки за котки, които споменахме, те обикновено имат допълнително отделения, които да направят изкачването още по-весело. 

9. Дървена кула 

Дървената кула за котки е чест избор и за интериорна катерушка, но външното пространство ви дава възможността да изберете някоя много по-висока и много по-забавна такава. Ако я поставите стратегически между дървета или други подходящи за катерене обекти в двора ви може да създадете уникално цялостно изживяване за домашния си любимец. Не забравяйте да се уверите в безопасността на крайния резултат. 

10. Цялостна катерушка в клетка 

Ако искате котката ви да се наслаждава на двора ви, но се притеснявате да я пускате свободно да се разхожда където си реши (съвсем оправдан страх, предвид това, че нищо не може да спре отките да забегнат в каквато искате посока), тогава най-доброто решение за вашия двор е цялостна катерушка в клетка. Такива можете да намерите както в по-малки, така и в по-големи размери; по-опростени като възможности, както и по комплексни. Ако се чудите какво да изберете, основния фактор, който трябва да вземете предвид е колко активна е котката. 

Още публикации
Platinum на гости на Petmall.bg!
31.05.2024
Platinum на гости на Petmall.bg!
Посрещаме юни със страхотно предложение!  Очакваме ви на 01 и 02 юни в ЧЕТИРИ физически магазина на Petmall.bg, за да се видим, да се забавляваме заедно и междувременно да направим ДЕГУСТ...
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
01.04.2024
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
Всички ние знаем колко важна е висококачествената храна за домашни любимци за тяхното здраве. Когато става въпрос за хранене на нашите домашни любимци, няма компромиси. Platinum се отличава с ИНОВАТИВ...
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.